Odotukset olivat aivan hemmetin korkealla, ainakin minun osaltani. Hyvä on, en tule peliä hankkimaan ainakaan puoleen vuoteen (saa nähdä, saisiko tuon paremman koneen siihen mennessä), mutta tutustuimme pelin ihmeisiin yhdessä Annin kanssa. Itseasiassa en edes pettynyt, vaikka olisin Radolan kirjoituksista sitä voinut ennustaa. Siellä se lytättiin ihan täysin. Ruohonjuuritasolla peli ei kuitenkaan porhalla, korkeammalle asteelle se kuuluu. Radolassa sitä haukuttiin "alkukantaisempaakin alkukantaisemman" ykkösosan kaltaiseksi. Huh?

Itse pidin kolmosessa tosiaan luonteenpiirteistä. Ne olivat aivan ihana lisä, täytyy kyllä sanoa. Luonteenpiirteitä oli kivasti ja ne olivat ihanan persoonallisia. Hauskaa pelata karismaattisella ja ylitunteellisella lastenvihaajasimillä! Rakastin sujuvaa paikasta toiseen liikkumista (avoin naapurusto) ja työpäivinä säädeltäviä toimia (mielistele pomoa, ota rennosti, työskentele ahkerasti jne). Nuori aikuinen -ikäkausi on myös hyvin järkevä.

Taitojen oppiminen on monipuolistunut. Todella ihana kehittää karismaa samalla kun juttelee jonkun kanssa. Taitoja saa oppia niitä, mitä itse haluaa. Pelissä esiintyvä vesi oli aidon näköistä ja haaveet ja niiden valitseminen oli hauskaa.

Vähän petyin CAS-tilaan. "Realistiset simit" olivat vain lihas- ja läskimassan avulla säädeltävissä. Luulin, että mahdollisuutena olisi valita kaikki maailman mahdolliset päärynä-, tiimalasi- ja omenavartalot, mutta taisipa jäädä unelmat. Ja voi ei - kun rupeaa oikein kunnolla luomaan täydellistä simiä, siihen menee ainakin kolme viikkoa! Kaikki ne liukuvärisäätimet väripalloineen! Sama juttu sisustuksessa. Tuskin maltan odottaa, että Harriet pääsee leikkimään liukuvärisäätimillä... se sisustaa nykyäänkin monta tuntia. Pelatessa kameran liikuttelu oli huippuvaikeata. Kaippa siihen aikanaan tottuu, mutta kamera oli ehkä jopa liian herkkä.

Vielä sananen simeistä. Niistä saa muokattua kivan persoonallisia ja erinäköisiä, mutta siitä huolimatta ne näyttävät kaikki kuin samasta muovailuvahasta muovailluilta. Ovat realistisempia kuin kakkosen hahmot. Itse tosin pidän tietystä simimäisyydestä. Mietimme myös Annin kanssa, että onko simien nimiä ollenkaan suomennettu. Tuli paljon ulkomaalaisia nimiä vastaan. Mihin katosi Benjamin Lohela, kaiken hyvän alku ja juuri!? Benjamin Lohela ei ollut vain sim, se oli KÄSITE. Mielestäni The Sims 2'ssa olivat ihanat simimäiset nimet. Ostaisin pelin heti, jos kuulisin, että Bensku on vielä kuvioissa.

Löysimme Annin kanssa paljon mielenkiintoisia pikku juttuja pelistä. Lehdenjakaja pikkupoika? Autot ajavat toistensa läpi? Sim tekee pyöräillessä niin tiukkoja kulmia, että heikompaa pyörryttäisi? Mihin se kaljamahainen vanha mies katosi?

PS: Odotan innolla Halinallien planeetan valmistumista <3. Kirjoittaja on tietysti MALIIII LUPIIIII! Kyllä, nimi on minun keksimäni ja sen on kuuloinenkin.

PPS: Lupi on väännetty Lupinista. Että se siitä sitten.