sanoo ystävämme Wikipedia. Olen joskus tehnyt jotain persoonallisuustestejä, jotka ovat useimmiten osuneet oikeaan, ja tallentanut sähköpostiini. Nyt jälkeenpäin on hauska lueskella niitä.

Ekstrovertti    --------------*-----    Introvertti
Käytännöllinen    -----*--------------    Intuitiivinen
Ajattelija    --------------*-----    Tuntija
Impulsiivinen    ---------*----------    Harkitsija

Vastausteni perusteella seuraava luonnehdinta kuvaa persoonallisuuttani:
Olet hiljainen, käytännöllinen, herkkä ja spontaani. Kaltaisesi ihmiset ovat hieman ujoja ja syrjään vetäytyviä, ja etsiytyvät ammatteihin joissa on mahdollisuus yksinäisyyteen ja samalla pitää sormensa elämän pulssilla. Metsänhoito, maatalous, puutarhanhoito, sukeltaminen, kaivostyö ja rakentaminen ovat sinulle soveltuvia ammatteja, samoin kuin käsityöammatit ja taide. Ihmistyyppisi ovat myös usein ammattiurheilijoita, muusikkoja tai esiintyviä taiteilijoita. Osaat nauttia aisteistasi, ja viihdyt ulkoilmassa ja luonnossa. Arvostat itsenäisyyttä ja riippumattomuutta, ja vetäydyt mielelläsi syrjään liian epämiellyttävistä tai vaativista tilanteista. Vapaa mielenlaatusi on usein vastakkainen liikeyritysten tavoitteille, joten sinua ei helposti löydetä ”uraputkesta” tai ainakaan suuryrityksen johtoportaasta.

Tuo tulos on tismalleen sellainen, joka kuvaa minua parhaiten. Käytännöllinen, impulsiivinen tuntijaintrovertti, joka vetäytyy syrjään pistäen sormensa elämän pulssilla. Minua ei tulla koskaan löytämään liikeyritysten uraputkesta, ei koskaan. Voitte olla ihan varmoja siitä.

--

Toinen testi kertoi minulle näin

58% (11/19) - Ulospäinsuuntautuneisuus
Seurallinen, pitää juhlimisesta, keskustelee, kaipaa jännitystä, ottaa riskejä, toimii hetken mielijohteesta.
30% (6/20) - Psykoottisuus
Piittaamattomuus muista ihmisistä, eristäytyminen, sopeutumattomuus, empatian puute, vihamielisyys, piittaamattomuus vaarasta, julmuus, epäinhimillisyys.
74% (17/23) - Neuroottisuus
Ahdistunut, huolestunut, masentunut, mielialan vaihtelu, syyllisyyden tunteet ja alhainen itsetunto.
25% (6/24) - Valheasteikko
Mittaa taipumusta antaa vastauksissaan itsestään todellista terveempi tai sosiaalisesti suotavampi kuva.

Ei kuulosta mitenkään erityisen kivalta ihmiseltä.

--

Horoskooppi. Kuka niihinkin nyt uskoo. Sellainen, jolle ne ovat toteutuneet. Itse ainakin tulkitsen mielelläni horoskooppeja lehdistä. En yleensä edes lue niitä niin kriittisesti, ettei mitään oman mietinnän varaa jäisi. Kirjastossa hyllyttäessäni löysin kirjan, jonka nimi oli mielikuvituksellisesti Horoskooppikirja (Karisto). Kiinnostuin kyseisestä teoksesta, ja päätinpä lukaista, mitä minusta kirjassa sanotaan. Seuraavassa on otteita, jotka osuivat mielestäni kaikkein oikeimpaan. Onkohan näin suuren tekstinpätkän kopioiminen laillista? Joka tapauksessa, OSTAKAA KARISTON KIRJA HOROSKOOPPIKIRJA JA LUKEKAA SE (siltä varalta, että joku haastaa minut oikeuteen tästä).

Skorpioni 24. lokakuuta - 22. marraskuuta
Hallitseva planeetta: Pluto
Elementti: vesi
Onnenpäivä: keskiviikko
Värit: musta ja punainen
Kivi: rubiini
Metalli: teräs
Kukka: ohdake

Skorpioni on horoskooppimerkeistä salaperäisin ja kiehtovin. Hän on joko hyvin puoleensavetävä tai luotaantyöntävä. Yleensä hän tekee hyvän ensivaikutelman karismaattisella olemuksellaan, mutta hänen huonot puolensa tulevat esiin vasta myöhemmin.

Skorpionilla on yhtä monta uskollista ystävää, kuin pahinta vihamiestä. Hän on itse rehellinen ystävä, ja hänessä on myös maailmanparantajan vikaa. Hän saa raivokohtauksen näkemästään epäoikeudenmukaisuudesta ja hän on aina sorrettujen puolella.

Skorpioni-ihmisen tunteet ovat joskus pelottavan voimakkaat, tunsipa hän vihaa tai rakkautta. Joskus hänen ajatuksensa juuttuvat epäluuloisiin pakkomielteisiin, jotka kalvavat sitkeästi hänen mieltään. Pinttyneet neuroosit saattavat ajaa skorpioni-ihmisen jopa itsetuhoon.

Skorpioni on tarkkanäköinen ja herkkä. Monet heistä tuntevat voimakasta vetoa ja kiinnostusta tuonpuoleisiin asioihin (itse tulkitsen tämän kiinostuksekseni astronomiaan). Skorpioni on liitetty sekä eläinhahmona, että horoskooppimerkkinä kuolemaan ja uudestisyntymiseen. Epätavalliset uskonnot ja lahkot saattavat viedä skorpionin mukanaan, mutta yleensä hän on voimakastahtoinen ja itsenäinen selviytyjä, jonka mieltä ei kukaan pysty manipuloimaan.

Hän on äärimmäinen periaatteissaan, minkä takia hän ei aina tule toimeen kaikkien kanssa. Hänen pisteliäät kommenttinsa ovat usein loukkaavia, ja vaikka hän tuntisikin olevansa väärässä, hänen on vaikea pyytää anteeksi. Taistelunhaluisena luonteena hän saattaa kylmästi käyttää hyväkseen valtaansa. Skorpioni on erittäin taitava juonittelemaan vihamiestensä päiden menoksi.

Skorpioni on miellyttävä keskustelukumppani, jos hän ei satu olemaan huonolla tuulella. Ärsyyntyneenä tai väsyneenä hän ei uhraudu kuuntelemaan kenenkään asioita. Suuttuessaan hän saattaa olla pitkävihainen. Loukkaantunutta skorpionia on lähestyttävä varovasti. Nopeimmat skorpionin lepyttelykeinot ovat hänelle osoitetut kauniit sanat (vinkkinä).

Skorpioni vaatii ehdotonta uskollisuutta ja hän on myös erittäin mustasukkainen ja omistushaluinen. Epäluuloinen skorpioni aavistaa välittömästi, jos häntä on petetty ja silloin pahat voimat pääsevät valloilleen. Hän ei koskaan unohda kasvoja, jotka tuovat hänen elämäänsä vihaa ja katkeruutta. Joskus hän jopa etsii ristiriitoja, joiden ratkominen pitää hänen mielensä virkeänä.

Skorpioni ei pelkää likaista ja kovaa työtä (olen siis TALLITYTTÖ JEE). Hän tekee työnsä kunnollisesti, olivatpa ne sitten hanttihommia tai arvostettuja luottamustehtäviä.

Hänellä on hyvä muisti (aijaa) ja ihmistuntemus. Neuvokas skorpioni on työelämässä aina hankala vastustaja (jee).

Tunteiden piilottelu pimeimpiin nurkkiin aiheuttaa skorpionille masennusta. Blaa blaa blaa blaa blaa blaa olisi oppittava puhumaan avoimesti blaa blaa blaa. Skorpioneille tyypillisiä pikkuvaivoja on nenäverenvuoto (NIIN totta). Korkeiden tavoitteidensa takia skorpioni kärsii stressistä.

Skorpionin ruokalistaan kuuluvat liian rasvaiset ja makeat ruoat (omatunto kolkuttaa). --

Hänen on saatava vetäytyä silloin tällöin yksinäisyyteen kokoamaan ajatuksiaan (totta).