Kaikki parhaat grillit
Saavat kaikki parhaat pihvit
(Hei hei, tule vauva, tule vauva)
Kaikki parhaat grillit
Saavat pihvit niin kuumiksi

Kopioinpa tähän muutaman sydäntälämmittävän elämänohjeen/viisauden:

  • Ystävyys on kuin kusi housussa; kaikki näkevät sen mutta kukaan ei tiedä kuinka se lämmittää
  • Lyhyet kastuu sateessa myöhemmin.
  • Jos ajelet täälä päin niin ajeleppa ohi.
  • Mikään ongelma ei ole niin suuri ja monimutkainen ettei sitä voi juosta karkuun.

Sitten ihan toisenlaisiin aiheisiin. Mikäs minua riepoo tällä hetkellä? No, Clearasil-mainokset. Ne, joissa teinit peruu treffinsä tai eivät uskalla puhua ihastukselleen naamassaan olevan finnin takia.

"Äääh, mulle on finni tulossa."

Ensinnäkin - kaikki mainoksissa esiintyvät henkilöt ovat todellisia babyfaceja, joille on meikattu sellainen pömpylä, joka ei edes kaukaisesti muistuta finniä. Toisekseen - kenen elämä kaatuu naamassa kukkivaan talipalloon? Itse olisin joutunut tekemään itsemurhan ainakin kahdeksankymmentä kertaa peräkkäin, jos jokaisesta finnistäni rupeaisin angstaamaan. Saavat kolmos- ja nelosluokkalaiset hyvän ja aidon kuvan tästä maailmasta: jos sinulla on finni, peru treffisi. Kumppanisi ei silloin rakasta sinua. Finnit kertovat rakkauden määrän.

Kolmanneksi: Clearasil-nimen omaavat tuotteet eivät auta hevonpaskaa, ne vain kuivattavat ihoa ja saavat aikaan lisää finnejä, kun kuiva iho reagoi rupeamalla tuottamaan lisää talia nassuun. Hyvät ihmiset, kerronpa teille neuvon: älkää tukeko Clearasilin toimintaa sentilläkään. Muistakaa tämä: halvalla ei saa laatua.

Halvoista tuotteista puheenollen, ei kannata käyttää H&M:n lapsityövoimalla tuotettuja vinkuintialaisia vaatteita. Tuotteet tuodaan sieltä lentokoneilla, jotka saastuttavat ilmaa ihan hemmetin paljon. Vaatteet tuotetaan ja myydään halvalla, eivätkä ne kestä käyttöä. Miettikää lapsiraukkoja ompelukoneen ääressä, vaikka ulkona olisi ihana ilma leikkeihin, mutta jonkun on tuotava perheelle leipä. Okei, kyseinen vaateyhtiö on vähentänyt lapsityövoiman käyttöä, mutta ei lopettanut sitä kokonaan. Toisaalta: jos lapsien käyttö työelämässä ei olisi nostattanut niin suurta kohua, olisiko H&M vaihtanut lapsia aikuisiin? Yhtiön toimintaperiaatteet ovat noidankehässä: lapsilla työn saisi teetätettyä halvalla, mutta ostajat katoaisivat. Kun aikuiset otetaan töihin, kulut ovat kovemmat, mutta niin ovat tulotkin, kun kysyntä ei hiivu moraalikysymysten takia. Hooämmästä saa ostettua topin viidellä eurolla, mutta kyllä minä mielummin loppujen lopuksi ostan paremman tuotteen Seppälästä neljällätoista yhdeksälläkymmenellä. En siis lain kapinoi H&M:n tuotteita vastaan - itse vierailen kyseisessä kaupassa jokaisella ostosreissullani, mutta minä vain näin käytännölliseksi kertoa oman ristiriitaisen mielipiteeni.

--

Ei vittu, luin tässä erästä foorumia, jossa toisessa topikissa puitiin napafobiaa ja toisessa kysyttiin, että käyttekö alasti ulkona. Vastaus kysymykseen oli kyllä. Huh. Toki siellä foorumilla ihan fiksujakin keskusteluja on. Mikä on esimerkiksi kateellisen vastakohta? Ovatko suomalaiset niin kateellista sakkia, ettei kateellisen vastakohdalle ole tarvinnut keksiä selkeää sanaa? Kuinka voi yhdessä sanassa ilmaista "olla iloinen toisen ihmisen puolesta"? Entä empaattinen? Hyväntahtoinen? Ei, empaattisen vastakohta olisi tunnevammainen ja hyväntahtoisen pahantahtoinen. Parhaita ehdotuksia, mitä kuultiin, olivat suopea ja vilpitön. Mutta entäs jos on vilpittömästi kateellinen?